ایده اعمال مالیات بر تراکنشهای بانکی توسط حجتالاسلام میرتاج الدینی، نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس پیشنهاد شد که موجی از واکنشها و انتقادها را نسبت به آن در پی داشت. البته محمدحسین فرهنگی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس در واکنش به این ماجرا اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی هیچ تصمیم و مصوبهای درباره دریافت مالیات از تراکنشهای بانکی نداشته و این موضوع صرفاً دیدگاه و اظهارنظر برخی از نمایندگان است.
در همین باره، نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفتوگو با قدس درباره ایده مالیات بر تراکنشهای بانکی اظهار کرد: بر اساس ایده پیشنهادی من، قرار است از تراکنشهای بالاتر از ۱۰ میلیون تومان مالیات اخذ شود، یعنی برای تراکنشهای ۱۰ میلیون تومانی، ۱۰ هزار تومان و تراکنشهای ۱۰۰ میلیون تومانی، ۱۰۰ هزار تومان مالیات اخذ شود. اگر این ایده عملیاتی شود، میتوان دریافت بسیاری از مالیاتهای دیگر را حذف کرد و مالیات بر تراکنشها را جایگزین آن ساخت.
محمدرضا میرتاجالدینی ادامه داد: البته در حال حاضر این موضوع تنها در حد یک پیشنهاد بوده و هنوز اقدام جدی درباره آن صورت نگرفته است، اما یکی از رسانهها گفتههای من را بهصورت ناقص منتشر کرده بود. در آن مصاحبه، به جای اینکه پرداخت مبلغ ۱۰هزار تومانی قید شود اشتباهاً عدد ۱۰۰ هزار تومان نوشته شده بود، در حالی که رقم یک در هزار ۱۰ میلیون تومان مبلغی حدود ۱۰هزار تومان میشود که عدد ناچیزی است.
نماینده مردم تبریز در مجلس گفت: از سوی دیگر، با طرح این موضوع برخی تصور کردند اجرایی شدن آن به ضرر افراد است، اما واقعیت این است که محتوای طرح به طور کامل انعکاس داده نشد. اگر تمامی ابعاد طرح تصویب و اجرایی شود، از طریق آن نه تنها برخی مالیاتهای دیگر حذف میشود بلکه مالیات اقشار با درآمد متوسط نیز حذف میشود و معافیتهای مالیاتی بالا میرود. در واقع با این اقدام، از اقشار ثروتمند و مرفه جامعه مالیات بیشتری دریافت میشود. البته این بدین معنا نیست که برای آنها رقم پرداختی بیشتری در نظر گرفته شود بلکه بر اساس حجم تراکنشهای بالایی که این افراد دارند قاعدتاً میزان مالیات پرداختیشان هم بالاتر میرود.
وی تصریح کرد: در نهایت بر اساس طرح، اقشار متوسط به پایین کاملاً از پرداخت مالیات معاف میشوند یا میزان مالیات پرداختیشان بسیار کم خواهد بود. این طرح در واقع جایگزین بسیار خوبی برای دیگر طرحها و موضوعات مالیاتی است و حتی در حوزه تولید نیز میتواند چنین معافیتی مورد توجه قرار بگیرد. البته باز هم میگویم این موضوع فعلاً تصویب نشده و افرادی هم که نسبت به آن جبهه گرفتند، آن را کامل بررسی نکردهاند. طرح این موضوع در مجلس به خاطر این بود که دیدگاههای کارشناسی را بدست بیاوریم و پس از آن تصمیمهای لازم را در نظر بگیریم.
انتهای پیام/
نظر شما